作者: 新艺术季

蓝汉成:《虚·实》多媒体音乐剧场中提琴演奏家介绍

《新艺术季》相关报道 • 发布于 2014-10-24

中提琴演奏家,教育家蓝汉成教授,现任上海音乐学院“蓝汉成室内乐教学与演奏工作室”学科带头人,ELA上海友人室内乐社艺术总监,上海音乐学院管弦系副系主任。蓝汉成活跃于国际知名音乐节,包括美国Ravinia 艺术节, 瑞士Luzern现代音乐节, 德国Darmstadt现代音乐节等。他曾是著名现代乐乐团Klang Forum Wien和Ensemble Kontrapunkt的成员。1994 起担任西班牙国家广播交响乐团中提首席。2004起在马德里莱纳·索菲亚女王高等音乐学院任教,同时在上海音乐学院担任客席教授。2006年正式回国任室内乐和中提琴全职教授。在上海音乐学院80周年校庆之际成立了全国唯一一间专业的,集演奏与教学为一体的“蓝汉成室内乐演奏与教学工作室”,除了培养优秀室内乐组合,为国内的室内乐教学与演奏事业贡献力量之外,还积极致力于促进中国与欧洲的文化交流。

本月28日蓝汉成教授将在新艺术季《虚·实》多媒体音乐剧场中与何鼓演奏家宋歌女士、大提琴演奏家罗伟熹联袂演绎《优昙波罗旋转舞II》,敬请大家期待。

JENSEN HORN-SIN LAM

An active musician and pedagogue, Jensen Lam has been invited to coach in various music conservatories and music universities: Royal Academy of Music Denmark, Sibelius Academy Finnland, Taiwan Universities, Music Conservatories in China etc, and has performed in various international festivals; Viola Space Tokyo, Contemporary Music Festivals in Darmstadt, Luzern, Ravinia Festival Chicago etc. Year 2007, Shanghai Conservatory of Music set up five Music Studios, and one is for Jensen Lam’s Atelier for Chamber Music, and in 2009, together with some talented young musicians, he founded  “ELA  Ensemble Les Amis – Shanghai ”, performing regularly besides standard and lesser known chamber music pieces of all genre, main focus is on introducing important international chinese composers’ compositions with thematic themes.

On the 28th of October this month, JENSEN HORN-SIN LAM will  perform Whirling Udumbara II, together with EHESUMA and the Cellist Luo Weixi, in the New Art Festival held by Shanghai Conservatory of  Music Department of Digital Media Art.